Tillsammans firar vi midvinterns hjärta under vackra stjärneldar när berättelser och mytomspunna sägner ur folktron än en gång vaknar till liv i Hälsingland. Vi firar Midvinterglöd i luciatid - när ljuset än en gång lovar oss sin återkomst. 

Midvinterglöd -
med hjärtat i Hälsingland,
med blicken på världen.
— Petra Shara Stoor


En gemensam plattform för alternativa och traditionella kulturer

Midvinterglöd infaller i december kring lucia och anordnas i Jättendal, Hälsingland. Midvinterglöds hjärta slår för att vara en unik mötesplats och gemensam plattform för alternativa och traditionella kulturer. En vinterfestival och magisk dag för alla åldrar, från alla världar. En tillställning där endast fantasin sätter gränser för vilken upplevelse du i hjärtat bär med dig hem. 

Lokala filmaren Olle "Wood" Englundh från Nordanstig har sammanställt glimtar från Midvinterglöd 2012 och 2013. 


Du bjuds på Lucia i folktron, magiska shower och en alternativ julmarknad

Midvinterglöd innehåller upplevelser och magiska uppträdanden av olika slag. Det kan vara allt från trollkonstnärer, folkmusiker, eldkonstnärer mm. Ett återkommande inslag och efterlängtad höjdpunkt på midvinterglöd är den vida omtalade och mäktiga showen med Lucia i folktron. På Midvinterglöds alternativa julmarknad ställs du öga mot öga med ett utbud av annorlunda julklappar, konstverk, mat samt en och annan överraskning. Allt kommer att få upplevas i en genuin och äkta miljö där gammal tradition möter det framtida oanade.

Oavsett vem du är eller var du må komma ifrån.... Möt vintern med oss på ett sätt du aldrig tidigare upplevt!

 

// Eldsjälarna bakom Midvinterglöd

 

MUSIC
Thomas von Wachenfeldt

CINEMATOGRAPHY & EDITING
Daniel Burman / Roadside Picnic

STILL IMAGES & TYPOGRAPHY
Anton Jacobson