Midvinterglöd är en saga som vaknar till liv i luciatid. Midvinterglöd är en dröm - och ni som delar den med oss gör den verklig och ger oss vingar som bär högt! Och vi drömmer om och om igen...

Håll fast vid drömmar, för om en dröm dör så blir livet en fågel med brutna vingar som inte kan flyga
— Langston Hughes
 

SKULLS & BONES ARTWORK

Skulls & Bones Artwork är en konstverksamhet vars mål är att bestå världen med nytänkande, överväldigande och oförglömliga konstupplevelser. Från visuella installationer till helhetsupplevelser och temainspirereande tillställningar; vi löper linan ut, såväl i koncept som kvalité. 

Inspiration inhämtar vi från mänsklighetens allehanda kulturer samt yttringar därur - må de vara nutida, forntida eller till och med fiktiva. Vi använder oss av arketyper, mönster och händelser; omstöper dem och presenterar dem för åskådaren genom våra säregna kännetecken. 
På så sätt finner vi gång efter gång nya uttryck och beröringspunkter.

Vårt skaparrike ståndar i de ordspråksmässiga gränslanden där liv och död - vår befintlighets Alfa och Omega, förenas. Följ och finn!”
— Petra Shara Stoor

KF ALTERNATIVKRETSEN HÄLSINGLAND

alternativkretsen_logga.jpg

KF ALTERNATIVKRETSEN HÄLSINGLAND är en kulturförening med inriktning på Subkulturer. En förening som är ideell, religiöst och partipolitiskt obunden med säte i Nordanstigs kommun.

Föreningens mål är i huvudsak att främja och lyfta subkulturer i Nordanstig och hela Hälsingland samt stärka samarbeten subkulturer emellan både lokalt, nationellt och internationellt. Vårt mål är även att verka för en bred kulturverksamhet främst inom subkulturer för våra medlemmar och för att möjliggöra för fler kulturaktörer att synas och verka.

 

Hemsida | Facebook | Twitter

 
Vår tanke med Midvinterglöd är att hela dagen skall vara ett levande pulserande konstverk där våra besökare får ta del av många olika upplevelser och intryck.
— Eldsjälarna
 

Teamet och eldsjälarna bakom Midvinterglöd

PETRA SHARA STOOR

...är skallkonstnärinnan vars artisteri ligger till grund för själva konceptet Midvinterglöd. Det är hon som koordinerar eftermiddagens- och kvällens artistiska inslag samt låter ögonen lysa med sin översyn längs arrangemangets alla avseenden. Som spindeln i nätet, om man så vill. Utöver det är hon Midvinterglöds värdinna samt ciceron avseende Skulls & Bones Artworks konstnärliga portfolio.

FREDRIK FERNLUND

...är den kommunikativa ryggraden bakom alla nyheter och tillkännagivanden rörande Midvinterglöd. Det är han som ser till att hålla hemsidan uppdaterad, svarar på frågor samt hanterar den ansenliga mängd av administrativa sysslor ett arrangemang av denna kaliber sällan är förutan. Som mannen bakom spakarna, om man så vill. Tillsammans med Petra Shara Stoor agerar han eftermiddagens värd och tillika representant för Skulls & Bones Artwork.

 

ANTON ALEXANDER JACOBSON

...är designern som tagit fram Midvinterglöds grafiska profil samt promomaterialet däromkring. I hans kreativa smältugn stöps de abstrakta idéerna om till konkreta bilder; allt realiserat medelst en yrkesmans stadiga hand. Ett tvåvägsöga, om man så vill.

LEO FLAVUM

...är konceptläggaren och ordsmeden vars avtryck syns lite här och var inom allt som rör Midvinterglöd. Poem, musik och konceptberättelser stammar alla från hans inre värld. Som ett allestädes närvarande skuggverk, om man så vill.

Hur skulle väl ett såpass omfattande arrangemang såsom Midvinterglöd klara sig utan händer redo att hugga i när det behövs? För detta ändamål har vi...


Janina Stoor

Midvinterglöds vänstra hand! Till yrket konstnär och i själen hantverkare. Janina är i alla avseenden den som ser till att allt klaffar. Med grundlig blick och sinne för detaljer borgar hon för att inget lämnas åt slumpen.