1. Lucia i Folktron, Akt III - Vinterväsen

Lucia i Folktron:  En alternativ Luciauppvisning som äger rum i Jätttendal, magiska Hälsingland.

Lucia i Folktron: En alternativ Luciauppvisning som äger rum i Jätttendal, magiska Hälsingland.

En magisk upplevelse som berör alla sinnen och värmer djupt in i hjärteroten. Under Midvinterglöd får ni uppleva ett vackert konstnärligt skådespel med stämsång, berättelser, dans och eld där vi tolkar och gör berättelsen om Lucia i folktron än mer levande.  

Besök Midvinterglöd och upplev när vår bevingade folktrolucia träder in över vinterfrusen mark iklädd sin vackra skrud, eldkrona och eldstav. Hör Dimmerarýns vackra stämsång eka ut över bygden och rakt in i era hjärtan. Se eldens lågor dansa i rimfrosten,  hör historiska vingslag genom skyarna när du lyssnar till den magiska berättelsen om Lucia i folktron. 

Varje år bygger vi vidare på vår show Lucia i Folktron. I år är det akt III och temat är Vinterväsen. Berättelsen går vidare med ett skådespel du sent glömmer...

 

MEDVERKANDE ARTISTER - LUCIA I FOLKTRON:

Dimmerarýn - Körsång

Dimmerarýn Fotograf: Kjell Gröndahl -  www.ladasen.se

Dimmerarýn
Fotograf: Kjell Gröndahl - www.ladasen.se

Dimmerar'yn är en vokalgrupp från norra Hälsingland, som med sina vackra stämmor framför sånger från förfluten tid såväl som nutid. Dimmerarýn som betyder "Gudinnorna", på språket Xhaimera, är en synergi av vackra musikaliska impulser och inspireras av de magiska och sagolika elementen.

Gruppen bildades hösten 2012 i samband med vinterevenemanget Midvinterglöd och är en enad kraft av kvinnor som med sin vackra musik och samstämda klang vill trollbinda sin publik och nå ända in i hjärteroten.

Digitala Kanaler
Soundcloud
Facebooksida
YouTube
Instagram

Medlemmar:

  • Barbro Larsson
  • Lovisa Hall
  • Petra Shara Stoor
  • Tua Eurén 
  • Greta Andersson 
  • Kajsa Benett
  • Lotta Lindgren
 

Act of Emotion - Eldshow

Under Midvinterglöd 2014 har vi äran att presentera att vi inleder ett glödhett samarbete med fantastiska eld- och nycirkuskonstnärerna Act of Emotion! På Midvinterglöd kommer Act of Emotion att uppträda med ett unikt LED/ljusshownummer i kombination med ett mäktigt nummer med eldkonst. Act of Emotion kommer även att ha flera glödheta fingrar med i spelet när dom medverkar i showen "Lucia i folktron"! 

 

Leo Flavum - Berättare

I årets Lucia i folktron show träder Leo Flavum åter in i berättarkaraktären där han med sin ord berör publiken och gör historien om Lucia än mer levande.

Midvinterglöds Berättare, Leo Flavum. 
Foto: Stephanie & Ulrika Örjas, 2Witches Photo

Digitala kanaler
Hemsida
Facebook
Twitter

 

Bergsjö Dansstudio - Dans

Vi har även detta år glädjen att hälsa dansare från Bergsjö Dansstudio glödhett välkommen med i vår show Lucia i folktron än ett år. I år medverkar dansarna Elin Ingvald, Matilda Hall, Kim Tuan Thawng och Katarina Hedberg med ett bevingat dansnummer för att göra berättelsen om Lucia i folktron än mer levande. 

Bergsjö Dansstudio. Foto: Elin Sundman

Bergsjö Dansstudio. Foto: Elin Sundman

Digitala kanaler
Facebook


 2. Act of Emotin - Eld- & LED-Show | Stockholm

Med över ett decenniums erfarenhet erbjuder världsartisterna Act of Emotion både exklusiv eldshow samt ett nätverk av professionella nycirkusartister för heltäckande och oslagbar underhållning på högsta nivå.

Till årets Midvinterglöd kommer Erik, Serpen och Linda från Act of Emotion, tre av Sveriges bästa eldartister, framföra en oförglömlig magisk upplevelse. Eld, gnistror och massa värme kommer sprida sig som ringar på vattnet i hela Jättendal.

Kontakt
Serpen - Linnéa Palmgren
info@actofemotion.se
073-322 79 46

Digitala kanaler
Hemsida
Facebook
Instagram
YouTube


3. Thomas von Wachenfeldt & Tomas Söderlund - Folkmusik i Å-kvarnen | Gränsfors

Riksspelman Thomas von Wachenfeldt och dragspelare Tomas Söderlund uppträder med folkmusik i Å-kvarnen under Midvinterglöd.

Riksspelman Thomas von Wachenfeldt och dragspelare Tomas Söderlund uppträder med folkmusik i Å-kvarnen under Midvinterglöd.

Vi har den stora glädjen att presentera att de fantastiska musikerna violinisten Thomas von Wachenfeldt och dragspelaren Tomas Söderlund kommer att gästa Midvinterglöd och dela med sig av sina glödande toner i musikkvarnen! Så missa inte ett besök i kvarnen, sätt er ner en stund, vila fötterna, köp en matbit och njut av vacker musik en stund. 

Riksspelman Thomas von Wachenfeldt och dragspelare Tomas Söderlund uppträder med folkmusik i Å-kvarnen under Midvinterglöd.

Riksspelman Thomas von Wachenfeldt och dragspelare Tomas Söderlund uppträder med folkmusik i Å-kvarnen under Midvinterglöd.

Thomas von Wachenfeldt & Tomas Söderlund

Riksspelmannen Thomas von Wachenfeldt från Gränsfors har en brokig bakgrund som hårdrockgitarrist och fiolspelare med smak för äldre konstmusikaliska traditioner. Dock är och förblir den lokala skälmen och storspelmannen Hultkläppen hans musikaliska och andliga kompass. Thomas är också forskare, verksam som pedagog och har vunnit tävlingen Årets Spelmanslåt.

Tomas Söderlund från Söderhamn har med sitt dragspel utforskat de flesta traditioner som förknippas med instrumentet; vilket sträcker sig från gamla Hälsingepolskor, via Erik Frank till Frosini. Han är känd och uppskattad för såväl sin fingerfärdighet som sin förmåga att tolka de mest skira och vackra melodier, samt som lyhörd ensemblemusiker.

Digitala kanaler

Thomas von Wachenfeldt - Hemsida
Tomas Söderlund - Hemsida

 


4. De 4 kläpparna - Folkmusik i Å-kvarnen | Nordanstig

De 4 kläpparna uppträder under Midvinterglöd i Musikkvarnen med folkmusik. Från vänster Emil Engberg, Johnnie Hassel, Jesse Ljung och André Malmqvist. 

De 4 kläpparna uppträder under Midvinterglöd i Musikkvarnen med folkmusik. Från vänster Emil Engberg, Johnnie Hassel, Jesse Ljung och André Malmqvist. 

Under Midvinterglöd så kommer vi att ha en visstuga/musikstuga där man kan sätta sig ner, värma sig en stund, köpa en matbit och lyssna till levande musik. Vi är stolta över att presentera att dessa fantastiska herrar kommer att förgylla musikkvarnen med sin närvaro och musik. Vi hälsar de 4 kläpparna glödhett välkomna till Midvinterglöd! 

De 4 kläpparna

Vi är fyra grabbar som älskar allt som har med folkmusik och gammeldans att göra. Vi spelar mest gamla låtar från hemtrakterna i Nordanstig men brukar jazza till det i bland och lägga till någon nittonhundra- eller tvåtusentalare. Vi består av Johnnie Hassel, en duktig violinist och gitarrist som hör hemma i Gränsfors (även kallad Gränsforsräven), Emil Engberg, en duktig violinist, gitarrist och trummis som har hållit på med musiken sedan barnsben (han är en jäkel på både hårdrock och folkmusik), André Malmqvist, en tvättäkta spelman som älskar allt som har med folkmusik och stämmor att göra och Jesse Ljung, en speleman med gamla anor från Hasselaskogarna. Tillsammans bildar vi De 4 Kläpparna.

Kontakt
Jesse Ljung
070-5142423

Digitala kanaler
Facebook


5. Storskogens Hästturer, Halls Gård | Hassela

Även i år kommer Midvinterglöd att få höra hovtramp av vackra islandshästar på gården när Storskogens Hästturer gästar vårt vinterevenemang. Midvinterglöds besökare får hälsa på hästarna och prova på kortare ridturer. Nu håller vi många tummar och tår för att vintern skall lägga ett tjockt vackert vitt täcke av snö på marken! 

Halls Gård, Storskogens Hästturer, Hassela. www.storskogenshastturer.com

Halls Gård, Storskogens Hästturer, Hassela.www.storskogenshastturer.com

Storskogens Hästturer

Hos oss kan ni kombinera er upplevelse i Hälsingeskogen, med en körtur med häst och vagn/släde och en ridtur på våra fina islandshästar. Våra sommarturer går i vacker terräng längs små vägar och gräsklädda stigar. Med en underbar utsikt tar vi oss fram i gammal Hälsingeskog och längs sjö och bäck.

Vintertid rider vi fram över vårt vackra vinterlandskap. Genom snöklädda marker till ljudet av frustande hästar och knarrande hovar. Våra turer ger er en unik upplevelse sommar som vinter. Våra turer går givetvis att arrangera enligt era önskemål, varför inte till firmafesten, födelsedagsbarnet eller en härlig tur med vänner. Vi kan ta emot större sällskap och ni får dela glädjen med många! På gården finns en stuga som erbjuds för fester,fika och middagar.

Halls Gård, Storskogens Hästturer, Hassela.  www.storskogenshastturer.com

Halls Gård, Storskogens Hästturer, Hassela.www.storskogenshastturer.com

 

Erbjudande: magisk månskensritt 650:-/Person! (ord.pris. 850:-)


Vintertid går vår magiska månskensritt och under December månad ges bokningsrabatt när ni anger koden "midvinterglöd". Turen kostar då endast 650:-/person vid bokning av minst två personer! Ord.Pris 850:- Denna tur går givetvis även att boka med släde, ring för priser och mer information!

Varmt välkommen till en gård full av liv och glädje!