Här presenterar vi de glödpunkter som kommer att medverka och uppträda i programmet på Midvinterglöd 10 december 2016 - "Femte Ljuset".  Vi lägger till fler akter allt eftersom, så håll er uppdaterade genom att besöka vår sida med jämna mellanrum. 


Akter - Midvinterglöd - Helsinglight, Femte Ljuset

  1. Lucia i folktron - Akt V - "Helsinglight, Femte Ljuset"
  2. Illumina Eldshow - Momo Jord & Linn Lut Karinsdotter
  3. Korona Dans - Elin Kristoffersson
  4. Silvermåne - Kia Enbarr & Magnus Pamp


1. Lucia i folktron - Akt V - "Helsinglight ,Femte Ljuset"

Showen med Lucia i folktron är en magisk upplevelse som berör alla sinnen och värmer djupt in i hjärteroten. Under Midvinterglöd får ni uppleva ett vackert konstnärligt skådespel med stämsång, berättelser, dans, kostymer och eld där vi tolkar och gör berättelsen om Lucia i folktron magisk och levande. Varje år bygger vi vidare på vår show Lucia i Folktron. I år är det akt V och temat är "Femte Ljuset". Berättelsen går vidare med ett skådespel du sent glömmer... i år sluts en cirkel. 

Showen med lucia i folktron, Midvinterglöd 2014.
Foto: Daniel Funseth

Under Midvinterglöds show med Lucia i folktron får du uppleva när vår bevingade folktrolucia träder in över vinterfrusen mark för att krönas till Lucia med sin mäktiga eldkrona och eldstav. Lyssna till den mäktiga stämsången som går rakt in i hjärtat, se eldens flammor lysa upp midvinterns natt, berörs av de bevingade väsen som dansar genom mörker och in i ljus. Vår folktrolucia går samman med de fyra elementen vatten, vind, luft och eld. Vår folktrolucia, det femte ljuset.

Medverkande showartister i lucia i folktron: 

Dimmerar'yn - Körsång

Dimmerar'yn är en vokalgrupp från norra Hälsingland, som med sina vackra stämmor framför sånger från förfluten tid såväl som nutid. Dimmerarýn som betyder "Gudinnorna" är en synergi av vackra musikaliska impulser och inspireras av de magiska och sagolika elementen. Medverkande medlemmar i vokalgruppen Dimmerar'yn: Tua Eurén, Lovisa Hall, Greta Andersson, Kajsa Benett, Lotta Lindgren, Barbro Larsson, Emma Dzakula Karlsson och Petra Shara Stoor.

Vokalgruppen Dimmerar'yn uppträder med stämsång under showen. Foto: Stephanie & Ulrika Örjas, 2Witches Photo

Vokalgruppen Dimmerar'yn uppträder med stämsång under showen.
Foto: Stephanie & Ulrika Örjas, 2Witches Photo

 

Iggesundsrevyns balett - dans

Midvinterglöd gästas i år av Iggesundsrevyns balett. Iggesundsrevyn är en av Sveriges största och mest besökta revyer där dansen har växt från år till år. Iggesundsrevyn har deltagit vid ett flertal tillfällen i Revy SM där dansarna har tagit hem 3 SM guld. Emelie Holmberg som är Iggesundsrevyns koreograf har under hösten varit med och startat I Balans Idrottscenter i Hiabs gamla lokaler.

Koreograf och dansare Emelie Holmberg medverkar även i år på årets Luciashow med dans, där hon koreograferat årets dans och uppträder tillsammans med Iggesundsrevyns dansare. 

Koreograf och dansare Emelie Holmberg medverkar även i år på årets Luciashow med dans, där hon koreograferat årets dans och uppträder tillsammans med Iggesundsrevyns dansare. 

 

Berättare Leo Flavum

I årets Lucia i folktron show träder Leo Flavum åter in i berättarkaraktären där han med sin ord berör publiken och gör historien om Lucia än mer levande.

Leo Flavum medverkar som berättare även i årets show med Lucia i folktron. 
Foto: Stephanie & Ulrika Örjas, 2Witches Photo

 

Katarina Borbos gestaltar vår Lucia i folktron

Katarina Borbos gestaltar vår Lucia i folktron. Lucians kostym designad och skapad av Petra Shara Stoor. Smideskrona och smidesstav av smeden Fredrik Thelin. 


2. Illumina Eldshow - Momo Jord & Linn Lut Karinsdotter

Med rötter i eld, scenkonst och dans söker vi hela tiden det nya, unika, det som aldrig gjorts. Vi nöjer oss inte med mindre än det allra bästa, eller göra något som andra gör. Vårt uttryckssätt saknar motstycke och den magi vi skapar med vår eldshow är olik något du någonsin sett. Vi är illumina. Vi gör något bländande vackert och unikt. Och vi gör det väldigt, väldigt bra.

Illumina eldshow medverkar med sin fantastiska eldkonst på årets Midvinterglöd 10 december 2016.

Vi lever, drömmer och tänker eldshower.

Vi planerar koreografier i sömnen, hittar alltid nya sätt att utveckla vår eldshow. Vi utmanar oss att göra det ingen annan gjort förut; vi lovar att ständigt överaska och ständigt överträffa oss själva. Vi vill förmedla essensen, kärnan i allt det levande – att uttrycka något genommänskligt, som förbinder oss alla, men som ändå inte går att uttrycka med ord. Kanske går det hand i hand med det vi kallar kärlek, men det är större än så. 

Illumina eldshow medverkar med sin fantastiska eldkonst på årets Midvinterglöd 10 december 2016

Vår dans är ett möte i sökandet efter sanningen, evigheten, nuet. Vi lever vår dröm. Och vi delar den med er.
— illumina eldshow

Illumina eldshow medverkar med sin fantastiska eldkonst på årets Midvinterglöd 10 december 2016

Illumina eldshow medverkar på årets Midvinterglöd 10 december. Foto: Fredrik Broman, humanspectra.com

Kontakt
Illumina Eldshow
070-8100250
illumina@eldshow.se

Digitala kanaler
Hemsida
Facebook
Instagram


2. Korona Dans - Elin Kristoffersson

Dansaren Elin Kristoffersson kommer att uppträda med solodans på Midvinterglöd den 10 december 2016

Elin Kristoffersson är hemvändare till Ångermanland efter flera år i Stockholm och innan det utbildningar i Göteborg och Umeå. Hon har tagit över och bor i sin mormors gamla hus i Älandsbro utanför Härnösand och arbetar som dansare, koreograf och pedagog. År 2003 tog Elin examen från yrkeslinjen dans på Balettakademien i Göteborg och de senaste åren har hon arbetat framförallt som dansare och koreograf i egna produktionsbolaget Korona Dans. 

I Korona Dans produktioner, som hittills har varit i form av solodans med eller utan samverkan med andra konstutövare, utforskar och inspireras hon av material, naturen, mänskligt liv och skeenden, populärkultur, konst och poesi. 

Dansaren Elin Kristoffersson kommer att uppträda med solodans på Midvinterglöd den 10 december 2016

En god samarbetspartner har länge varit tystnaden. I det tysta mötet mellan mig och publiken uppstår stor magi.
— Elin Kristoffersson

Dansaren Elin Kristoffersson kommer att uppträda med solodans på Midvinterglöd den 10 december 2016

Elin samverkar också gärna med andra konstformer. Med text och med musik i alla dess former. Allt från oljud till Beethoven. Förutom de egna produktionerna gör Korona Dans pedagogiska program och håller dansworkshops samt tar uppdrag som koreograf eller danskonstnär i andras produktioner eller konstprojekt.

Kontakt
Korona Dans
Elin Kristoffersson
0768-09 53 94

Digitala kanaler
Hemsida


3. Silvermåne - Kia Enbarr & Magnus Pamp

Kia Enbarr kommer till Midvinterglöd med Magnus Pamp för att berätta magiska sagor i eldens sken, till trummans ton.

Storytelling och meditativ samvaro till trumma

Magnus Pamp medverkar tillsammans med Kia Enbarr på Midvinterglöd, där de ämnar trollbinda våra besökare med sitt magiska sagoberättande.

Resenärer, vandrare och kringflackare - välkomna till vår lägereld! Med krumbuktande trumljud och uråldriga sagor bjuder vi in till stilla upptäckande, levande samvaro och helande delande. Manande söker sig trumman in i kroppens urminne, till alltets närvaro, till födelse, liv och död, bortom föreställningar och illusioner, ner i det förträngdas djup och in i själens ljus - det evigt utforskande sanningsljuset.

Sagan liksom legenden och myten är väsen från andra, visare världar. Hitbjudna av sökande människosjälar klär de sig i ord, utmanar i spegelvärldar och suddar ut det invandas gränser. Genom vildkraft vittrar de osanningar, och i stillhet manar de liv i falnad livsglöd.

Färdas med oss, trumman och sagorna mot det okända. Lev för en stund genom barnet, i oskuldsfull nyfikenhet. Vattna ditt inre kosmiska frö, det femte ljusets varande, som väntar på att återuppväckas och gro i Moder Jords väntande längtan.

Kia & Magnus

 

Om Kia & Magnus

kia_enbarr_silvermane_midvinterglod.jpg

Kia Enbarr och Magnus Pamp lever tillsammans i Storvik, Gästrikland. De verkar i företaget Silvermåne med vägledning och utbildninginom Intuitiv Tarot, djurkommunikation, drömtolkning och Transformation Game. Storytelling och trumning är ett av deras hjärtebarn.

 

Kontakt
Silvermåne
Kia Enbarr
073-9860493 
kiaenbarr@yahoo.se

Digitala kanaler
Hemsida 
Facebook